Pensiune turistică

Casa Elvira din Vama este pensiune turistică clasificată la categoria de trei stele și funcționează de peste 20 ani.

Date de contact

str. Cloșca nr. 1 bis, Vama, Suceava, 727590
Email: office@casa-elvira.ro
Tel: 0745345201, 0745923066, 0762230599

Informații generale

Coordonate GPS:
N: 47°.34′.357      E: 25°.41′.266
Altitudine: 519 m

Cine este Elvira?

Este păstrătoarea de tradiții.

Elvira este bunica familiei, care și-a promis să-i învețe pe cei tineri datinele, tainele culinare și obiceiurile vechi și bune din strămoși.
Și i-a învățat bine.
O familie de oameni vrednici și binevoitori, trei generații de oameni calzi vor ști cum să te întâmpine și să-ți facă sejurul minunat.

Posibilități de transfer

Casa Elvira este situată în centrul geografic al județului Suceava, la 15 km de municipiul Câmpulung Moldovenesc, la 20 km de Gura Humorului, la 50 km de Cetatea de Scaun a Sucevei și la 50 km de Vatra Dornei. Posibilitățile de a ajunge aici sunt variate.
La cerere, Casa Elvira poate asigura transferul cu autoturismul propriu de la gară sau de la aeroport.

Rutier

  • dinspre Cluj Napoca via Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc
  • dinspre Suceava via Stroiești – Gura Humorului
  • dinspre Bacău via Roman – Gura Humorului
  • dinspre frontiera cu Ucraina, via Rădăuți – Marginea – Vatra Moldoviței

Feroviar

dinspre Suceava sau dinspre Câmpulung Moldovenesc, cu debarcare la stația Vama (toate rangurile de tren)

Aerian

prin aeroportul Salcea – Suceava (situat la 50 km distanță)

Certificat de clasificare Casa Elvira, Vama

Poziție geografică de excepție

Dacă nu ai văzut ținutul bucovinean, atunci e neaparăt necesar pentru sufletul tău să ajungi aici! Casa Elvira, din comuna Vama, este situată exact la intersecția magistralei rutiere transcarpatice Suceava – Cluj Napoca (E576) cu drumul istoric spre Mănăstirea Vatra Moldoviței, la 20 km de Mănăstirea Voroneț, la 25 km de Mănăstirea Humor, la 25 km de crestele semețe ale Rarăului, la 100 metri de râul Moldovița, afluentul legendarei ape a Moldovei, cu numai un kilometru mai sus de confluența cu aceasta.

Servicii oferite

Pensiunea oferă cazare în Bucovina, atât în perioadele speciale (1 martie, 8 martie, Sărbătorile de Paște, 1 mai, Craciun sau revelion), cât și pe tot parcursul anului, în două corpuri de clădire, cu o capacitate totală de 30 locuri în 4 suite și 8 camere duble.
Serviciile de masă sunt oferite într-un salon multifuncțional cu șemineu, cu capacitatea de 40 de locuri, cu instalație de sonorizare, video-proiector și plasma TV.

Un reper de vacanță pe tot parcursul anului

Posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt variate: pe timpul iernii schi la pârtia Șoimul din Gura Humorului și la pârtia Rarau 1, iar în timpul verii excursii în tot nordul Bucovinei sau drumeții în munții din zonă.
Iarna bucovineană, cu zăpezile ei bogate, primavara cu ale sale Sfinte Sărbători, rânduite aici poate mai frumos decât oriunde în România, apoi vara bogată și plină de ispite întâlnite la tot pasul în codrii Țării de Sus și toamna prelungă, însorită și îmbelșugată sunt tot atâtea motive de a ne trece pragul și de a uita pentru câtva timp de alergatura și grijile zilnice. Promitem să facem tot ce ne stă în putință să se întample așa.

La cerere, oaspeții Casei Elvira pot participa la demonstrații ale meșterilor din zonă: încondeierea ouălor, împodobirea bundițelor, prepararea bucatelor, tăierea porcului etc. De Sfintele Paști, organizăm programe speciale, care includ participarea la Slujba de Înviere la Mănăstirea Vatra Moldoviței și sfințirea bucatelor.
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferim posibilitatea petrecerii Crăciunului cu toate obiceiurile păstrate de sute de ani pe aceste meleaguri.